dimarts, 4 de maig del 2010

El Timbaler del Bruc



A principis del segle XIX,després de la Revolució Francesa,un home anomenat Napoleó Bonaparte s'havia fet amb el poder de França.Molt hàbilment i amb l'excusa d'arribar fins a Portugal i va entrar amb el seu exèrcit a Catalunya.De la petita vila de Santpedor va aparèixer un vailet molt prest a anar a la batalla.
-No vull que ningú canviï la meva terra ni els meus costums.Em Presentare al sometent,ja sóc un home!
Els sometents es van amagar al Bruc per sorprendre'ls.Quan l'exèrcit francès va arrivar al Bruc es va iniciar la batalla.Tot d'una, va aparèixer el timbaler pican molt fort,els Françesos es pençaven que era un exercit molt mes gran que ells i es van retirar.Un home va dir:
-A partir d'ara seràs conegut arreu com el Timbaler del Bruc.Enhorabona!
En el poble del Bruc es troba el monument del timbaler del Bruc que recorda la figura d'aquest noi que va vèncer un enemic molt més superior.

3 comentaris:

  1. Me gusta mucho tu blog ya que no conozco muchas cosas interesantes de la Anoia y creo que tú me contarás muchas y muy interesantes como esta de Timbaler del Bruc. Te felicito.

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats pel Bloc! Soc amic de la teva tia Angels, que és la que m'ha fet saber de l'existència del teu bloc. A més, jo tinc familia per Manresa, prop de Santpedor, i sempre m'han dit que som parents llunyans del Timbaler del Bruc, que es deia Lluçà. Segurament és una llegenda, però té la seva gràcia. Felicitats de nou! Jordi

    ResponElimina
  3. Gracies Jordi,m'alegro que t'hagi agradat el meu blog.Graciés també pels teus comentaris,em donen forçes per continuar amb aquesta aventura.

    ResponElimina